preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

OSNOVNE INFORMACIJE O STRANICI PRIRODOSLOVLJE

Ova stranica je namijenjena učenicima i njihovim roditeljima s ciljem informiranja o aktualnostima i aktivnostima iz predmeta prirode, biologije, kemije i fizike i popularizacije prirodne skupine predmeta. 


Vijesti

Uspješan završetak međunarodnog projekta „Let's Live Sustainably“

Autor: Maja Puc, 18. 6. 2021.

Od rujna 2020. do lipnja 2021. godine učenici 6. C razreda, Karlo R., Iva L., Vita Š., Luna B. su sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu  „Let's Live Sustainably“ te su na mnoge kreativne i zanimljive načine razmjenjivali i širili informacije o održivom razvoju te razvijali svijest o potrebi za djelovanjem usmjerenim ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i održivog društva u cijelosti.

U projektu su sudjelovali učenici i učitelji iz 32 škole iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Turske, Italije, Litve, Makedonije, Poljske, Rumunjske i Ukrajine.  

Tijekom projekta naši učenici su različitim aktivnostima i na različite načine obilježili devet značajnih dana (Svjetski dan zaštite životinja, Svjetski dan dijabetesa, Dan planeta Zemlje, Svjetski dan zdravlja, Svjetski dan oralnog zdravlja, Svjetski dan biološke raznolikosti, Dan ružičastih majci, Dan AIDS-a, Međunarodni dan biološke raznolikosti) te na taj način pridonijeli ostvarivanju nekih od 17 ciljeva održivog razvoja. Projektne aktivnosti su vođene pedagoškim načelima obrazovanja za održivi razvoj.  

Sudjelovanjem na projektu učenici su naučili koristiti neke od web 2.0. alata, naučili mnogo o raznolikosti prirode i složenim odnosima između ljudi i okoliša, razvijali empatiju i solidarnost prema ljudima, razvijali odgovornost prema svim živim bićima i okolišu te aktivno djelovali na dobrobit okoliša i svih ljudi.

Rezultati projektnih aktivnosti su prikazani u prezentacijama, video isječcima, izložbama radova, na plakatima, u online rječniku, digitalnim knjigama što je i objavljeno na suradničkoj web stranici projekta COLLABORATION - eTwinning project Let's Live Sustainably .

Sudjelovanje u ovom projektu i njegovim aktivnostima su uvod i priprema za provođenje Erasmus+ KA1 projekta naše škole „Our Rule – Healthier & Greener School“ .

Učiteljice: Klaudija Aušperger i Maja Puc
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju