preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

KUTAK PSIHOLOGINJE

stručna suradnica psihologinja

MIRELA ILEKOVIĆ, univ.spec.psih.sav.

 

RADNO VRIJEME

(neposredni rad sa učenicima, učiteljima i roditeljima te ostali stručni poslovi u školi)

PONEDJELJAK 8-14h
UTORAK 8-14h
SRIJEDA 12-18h
ČETVRTAK 8-14h
PETAK 8-14h
 

tel: 043/ 221-598

e- mail:  mirela.ilekovic@gmail.com 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako trebaš pomoć, odlazak psihologu je dobra i ispravna odluka.

Ljudi su sposobni riješiti svoje probleme, ali im je ponekad potrebna stručna pomoć kako bi u tome bili uspješniji. Psiholog radi s normalnim ljudima koji imaju uobičajene životne probleme. Učenici ne idu kod školskog psihologa po kazni ( zato što su se neprimjereno ponašali), nego zato da im psiholog pomogne da poboljšaju komunikaciju i odnose s drugima i/ili uspjeh u učenju.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KAKO ZNAM DA TREBAM POMOĆ ŠKOLSKOG PSIHOLOGA?

Školskom psihologu se obraćaš kada želiš razgovarati o nečemu ili trebaš pomoć oko neke situacije u školi ili izvan nje. Odlazak psihologu je kao odlazak učitelju kada ne razumiješ neki zadatak ili majstoru kada ne uspijevaš sam/a popraviti bicikl. Često te psihologu može netko uputiti (učitelj ili roditelj) ili te pak psihologinja u školi može sama pozvati. Ni u tome nema ničeg lošeg - možda ti treba poticaj pa ćeš se kasnije i samostalno obraćati za pomoć ili savjet.   

Čak i ako prolaziš neku životnu fazu koja i većini tvojih vršnjaka donosi stres i čudna raspoloženja (npr. pubertet, promjena sredine...) nema razloga da ne podijeliš svoja iskustva sa školskom psihologinjom. Možda ti se dogodila neka druga životna promjena, npr. rastava roditelja, smrt bliske osobe, prekid prijateljstva ili ljubavne veze...Ponekad osjećaš da se povlačiš u sebe i teško dijeliš osjećaje s drugima, osjećaš se bespomoćno, imaš loše mišljenje o sebi, preplašen/a si i zabrinut/a....možda imaš glavobolje, bolove u trbuhu, probleme sa spavanjem...Sve su to situacije u kojima možeš zatražiti savjetovanje psihologa. Psiholog ti može pomoći u prepoznavanju onih misli, osjećaja i ponašanja koja ti stvaraju poteškoće. Zajedno s tobom traži i pronalazi načine da savladaš prepreke i ostvariš svoje ciljeve.

Ako se u tvom životu sve odvija dobro, ali bi ipak želio/la još malo raditi na osobnom razvoju, školska psihologinja ti može pomoći u prepoznavanju i usmjeravanju tvojih snaga i potencijala.

Ako misliš da je nekom učeniku iz tvog ili nekog drugog razreda potrebna podrška ili pomoć,  ohrabri ga da je potraži i slobodno dođi s njim. 

 

Priloženi dokumenti:
Opis poslova skolskog psihologa.docx


Vijesti

Briga o mentalnom zdravlju

Autor: Plamenka Perko, 14. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

dugotrajno vrijeme provedeno bez kontakata s vršnjacima, u svakodnevnim sličnim aktivnostima u zatvorenom prostoru može ostaviti traga na mentalnom zdravlju djece. Stoga vam šaljem link na aplikaciju osmišljenu od strane hrvatski psihologa i psihijatara kao pomoć djeci i mladima kako bi sami brinuli o svom mentalnom zdravlju i dobro se osjećali.       

https://projekt-stella.com.hr/

Kada otvorite link na dnu stranice trebate upisati svoju e-adresu te će vam stići šifra s kojom samo vi pristupate aplikaciji. Aplikaciju možete instaliraiti vi ili dijete ili oboje te biti povezani. Budite uz svoje dijete i zajedno proučite sadržaj, a ukoliko primijetite simptome kod vašeg djeteta obratite se za pomoć. Već samim prepoznavanjem i razumijevanjem problema i sami mu možete pomoći uz savjete ponuđene na aplikaciji.

Aplikacija je osmišljena da djeca vrlo malo vremena provodite uz mobitel/ računalo ali uz ideje što bi mogli raditi kada su loše volje i objašnjenja kako je uopće do toga došlo! 

Za sva pitanja možete mi se obratiti putem gore navedenog maila.

 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju