preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

 

UNESCO Associated Schools Network - ASPnet - Mreža udruženih škola je mreža pokrenuta 1953. godine s ciljem promicanja načela UNESCO-a, unaprjeđivanja mira i međunarodne suradnje promicanjem obrazovanja, znanosti i kulture u školama. ASPnet povezuje obrazovne institucije diljem svijeta te u 182 zemlje okuplja više od 11.500 škola članica koje djeluju na potpori međunarodnom razumijevanju, miru, interkulturalnom dijalogu, održivom razvoju i kvalitetnom obrazovanju u praksi. Ova mreža škola pokretač je inovacija i kvalitete u obrazovanju s posebnim naglaskom na postizanje obrazovnih ciljeva  o Globalnome građanskom obrazovanju i Obrazovanju za održivi razvoj, a djeluje na međunarodnoj i nacionalnoj razini.

Školske koordinatorice za UNESCO ASPnet:

Danica Barišić i Martina Supančić

 

Vijesti

23. 9. - Međunarodni dan kulturne baštine / Dani europske baštine u Hrvatskoj

Autor: Danica Barišić, 6. 2. 2020.

Dan europske baštine obilježava se u većini europskih zemalja tijekom mjeseca rujna i listopada nizom kulturnih programa – izložaba, radionica, prezentacija i sl. Ovogodišnja manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održava se okvirno od 15. rujna do 20. listopada, a program predvodi Vijeće Europe u suradnji s Europskom unijom. Svake godine organizira se više od 50 000 događaja u 50 europskih država potpisnica Europske kulturne konvencije. Zajednička tema svih zemalja ovogodišnje manifestacije je Umjetnost i zabava s ciljem približavanja kulturne baštine široj publici na zanimljiv i pristupačan način.

Obilježavanje Dana europske baštine u našoj školi provodi se već četvrtu godinu zaredom, nizom kreativnih aktivnosti za učenike čime nastojimo pridonijeti podizanju svijesti o važnosti čuvanja i širenja kulturne baštine među mladima. Školske koordinatorice za UNESCO ASPnet, Martina Supančić i Danica Barišić, u suradnji s učiteljicom Tatjanom Kos i učiteljem Jonatanom Carom, u holu škole postavile se izložbu Naši učenici na UNESCO destinacijama. Također su izrađene edukativne digitalne igre i kvizovi za učenike, a satovi Glazbene kulture posvećeni su Međimurskoj popevki koja je od prošle godine na UNESCO-vom popisu zaštićene nematerijalne baštine.

    

učiteljice:

Danica Barišić i Martina Supančić
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju