« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ove godine u našoj se školi povodom proglašenja 2018. Europskom godinom kulturne baštine provodi projektni ciklus u kojem učenici proučavaju kulturnu baštinu Hrvatske koju je zaštitio UNESCO. Učenici 5. c tako su za predmet proučavanja uzeli Mediteransku kuhinju.
Danas smo u posebni spremnik u našoj učionici posijali mediteranske začine. Podijelili smo znanja koja smo dosada stekli o začinima i mediteranskoj kuhinji, a uz pomoć gospođe Blaženke Remenar, naše spremačice, saznali smo i kako što bolje osigurati pravovremeno klijanje i rast biljaka.
Začini se ne smiju sijati na dubinu veću od 3 cm, moraju je prskati svakih nekoliko dana vodom i moraju biti na suhom, toplom i svijetlom mjestu, a to je upravo ispod naših prozora.
Nadamo se da će nam origano, peršin, vlasac, metvica, matovilac i bosiljak dobro uroditi.
Zahvaljujemo našem domaru, gospodinu Radomiru Zdunajiću koji nam je izradio spremnik za začine i spremačici Blaženki Remenar na stručnoj i ljubaznoj pomoći pri sadnji.
Kad se male ruke slože, sve se može!!!