« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Naša škola i ove godine aktivno sudjeluje u obilježavanju Nacionalnog Tjedna školskog doručka kako bi osvijestila važnost i dobrobit nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
U tjednu od 10. do 14. listopada brojnim će se aktivnostima poticati učenike da promišljaju o kvaliteti namirnica koje unose u svoj organizam, o tome odakle one dolaze, što radimo s ostacima hrane, što možemo ponovno upotrijebiti nakon pravilnog skladištenja, a što možemo kompostirati.
U utorak, 11. listopada su učenici petih razreda u školskoj blagovaonici odabrali svoj zdravi doručak. U ponudi su bile zobene pahuljice, orašasti plodovi, kukuruzne pahuljice, mlijeko, jogurt, sirni namazi s povrćem, maslac sa sjemenkama, jabuke i banane.
U danima koji slijede planirano je provođenje ankete o prehrambenim navikama učenika, radionice izrade zdravih napitaka, šetnja bjelovarskom tržnicom, vođenje foto dnevnika i analiza odlaganja ostataka hrane unutar obitelji.
I. osnovna škola Bjelovar provodi Erasmus+ projekt „Our Rule – Healthier and Greener School“ čiji je cilj potaknuti učenike (ali i njihove roditelje) da se aktivno brinu o okolišu, sebi i svome zdravlju pa se je ova tema idealno uklopila u osvještavanje činjenice da briga o zdravlju počinje zdravim doručkom.
Aktivnosti obilježavanja Nacionalnog Tjedna školskog doručka pripremila je i s učenicima provela učiteljica Petra Turković.
Učiteljica Petra Turković
Naša škola i ove godine aktivno sudjeluje u obilježavanju Nacionalnog Tjedna školskog doručka kako bi osvijestila važnost i dobrobit nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
U tjednu od 10. do 14. listopada brojnim će se aktivnostima poticati učenike da promišljaju o kvaliteti namirnica koje unose u svoj organizam, o tome odakle one dolaze, što radimo s ostacima hrane, što možemo ponovno upotrijebiti nakon pravilnog skladištenja, a što možemo kompostirati.
U utorak, 11. listopada su učenici petih razreda u školskoj blagovaonici odabrali svoj zdravi doručak. U ponudi su bile zobene pahuljice, orašasti plodovi, kukuruzne pahuljice, mlijeko, jogurt, sirni namazi s povrćem, maslac sa sjemenkama, jabuke i banane.
U danima koji slijede planirano je provođenje ankete o prehrambenim navikama učenika, radionice izrade zdravih napitaka, šetnja bjelovarskom tržnicom, vođenje foto dnevnika i analiza odlaganja ostataka hrane unutar obitelji.
I. osnovna škola Bjelovar provodi Erasmus+ projekt „Our Rule – Healthier and Greener School“ čiji je cilj potaknuti učenike (ali i njihove roditelje) da se aktivno brinu o okolišu, sebi i svome zdravlju pa se je ova tema idealno uklopila u osvještavanje činjenice da briga o zdravlju počinje zdravim doručkom.
Aktivnosti obilježavanja Nacionalnog Tjedna školskog doručka pripremila je i s učenicima provela učiteljica Petra Turković.
Učiteljica Petra Turković