2018-04-12 15:30:31 Proučavamo mediteransku kuhinju Ove godine u našoj se školi povodom proglašenja 2018. Europskom godinom kulturne baštine provodi projektni ciklus u kojem učenici proučavaju kulturnu baštinu Hrvatske koju je zaštitio UNESCO. Učenici 5. c tako su za predmet proučavanja uzeli Mediteransku kuhinju.
Danas smo u posebni spremnik u našoj učionici posijali mediteranske začine. Podijelili smo znanja koja smo dosada stekli o začinima i mediteranskoj kuhinji, a uz pomoć gospođe Blaženke Remenar, naše spremačice, saznali smo i kako što bolje osigurati pravovremeno klijanje i rast biljaka.
Začini se ne smiju sijati na dubinu veću od 3 cm, moraju je prskati svakih nekoliko dana vodom i moraju biti na suhom, toplom i svijetlom mjestu, a to je upravo ispod naših prozora. Nadamo se da će nam origano, peršin, vlasac, metvica, matovilac i bosiljak dobro uroditi. Zahvaljujemo našem domaru, gospodinu Radomiru Zdunajiću koji nam je izradio spremnik za začine i spremačici Blaženki Remenar na stručnoj i ljubaznoj pomoći pri sadnji. Kad se male ruke slože, sve se može!!!
|
I. osnovna škola Bjelovar |