preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

KNJIŽNICA I. OŠ BJELOVAR

                                         

            Počeci školstva u Bjelovaru sežu još u davnu prošlost kada su dva redovnika, Ignacij i Huberto Diviš, članovi reda Piarista, potporama i darovima Marije Terezije uspjeli uz crkvu i samostan izgraditi i školu, te je 1772. otvorena Dječačka trorazredna škola.

            U Školskoj spomenici I. osnovne škole knjižnica se prvi puta spominje 1868. godine. "...Učiteljska knjižnica utemeljena je od ukupnog učiteljstva bivše varaždinske krajine, tj. križevačke i gjurgjevačke pukovnije te grada Ivanića i Belovara. Sastojala se od 158 knjiga te 26 komada školskih časopisa."

            Danas je knjižnica prostor u kojem se održavaju književni susreti, postavljaju izložbe, održavaju satovi razrednih odjela, izvannastavne aktivnosti, projekcije filmova, pišu zadaće, igraju društvene igre, izrađuju plakati i seminarski radovi, održavaju radionice...

           Knjižni fond je računalno obrađen programom METEL WIN, a sastoji se  od 7700 svezaka smještenih u slobodnom pristupu. Knjige su složene po stručnom razmještaju: učenički fond prema dobnoj klasifikaciji, a učiteljski prema UDK. Knjižnica je opremljena s pet računala, TV-om, videom, DVD playerom i glazbenom linijom. Knjižnica posjeduje i 15 naslova periodike. Neknjižnu građu čine videokasete, audiokasete, DVD-i, CD-i te društvene igre.

 


RADNO VRIJEME KNJIŽNICE ZA KORISNIKE

RADNO VRIJEME ŠKOLSKE KNJIŽNICE ZA KORISNIKE

U UVJETIMA BOLESTI COVID-19

 

 RADNI DAN

SATI

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK

9.00 – 15.00

UTORAK, ČETVRTAK

8.00 – 14.00

UPUTE:
  • ISPRED PROSTORA KNJIŽNICE, I U KNJIŽNICI, POŠTUJTE PROPISANI RAZMAK OD 2 M
  • CIJELI RAZREDNI ODJELI U KNJIŽNICU DOLAZE S UČITELJICOM/UČITELJEM U DOGOVORENOM TERMINU.
    • PRIJE ODLASKA U KNJIŽNICU UČENICI U SVOM RAZREDNOM ODJELU PERU RUKE
  • UČENICI KOJI DOLAZE POJEDINAČNO POSUDITI ILI VRATITI KNJIGU, ULAZE U KNJIŽNICU JEDAN PO JEDAN. KADA JEDAN UČENIK IZAĐE, DRUGI MOŽE UĆI. UČENICI PERU RUKE ČIM UĐU U KNJIŽNICU.
  • MASKA JE OBAVEZNA ZA SVE KOJI ULAZE U KNJIŽNICU 
    • (KADA CIJELI RAZRED RAZREDNE NASTAVE DOLAZI S UČITELJICOM/UČITELJEM, UČENICI NE MORAJU IMATI MASKU)
  • SVU GRAĐU IZDAJE KNJIŽNIČAR.

KORISNICI NE MOGU SAMI PRETRAŽIVATI GRAĐU NA POLICAMA.

  • U PROSTORU ČITAONICE U ISTO VRIJEME MOŽE BITI NAJVIŠE  5 KORISNIKA, SVAKI ZA SVOJIM STOLOM.

BUDIMO ODGOVORNI, ČUVAJMO SEBE I DRUGE!

 


E-KATALOG KNJIŽNICE I. OŠ

  Želiš li pretražiti katalog, klikni na sličicu:

                                      


Besplatne lektire

Na ovim stranicama nalaze se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, i besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 300 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega možete dobiti u tajništvu škole.

Klikom na link otvara se stranica. Prijavite se i uživajte u brojnim sadržajima! 

http://lektire.skole.hr/


KNJIŽNA I NEKNJIŽNA GRAĐA

Vijesti i novosti

Sudjelovali smo u Međuškolskom književnom kvizu BBŽ-a

Autor: Danica Popilovski Topalović, 29. 4. 2021. 10:53

U sklopu obilježavanja 2021. godine kao godine čitanja, u srijedu 28. 4. 2021. godine u našoj se školi održala još jedna aktivnost za poticanje čitanja – jubilarni, deseti po redu, Međuškolski književni kviz. U njemu je sudjelovalo 12 ekipa petih razreda sa područja županije koji su nakon pročitane knjige „Čokoladne godine“ autora Mladena Kopjara došli pokazati svoje znanje razumijevanja teksta i nakon kviza popričati s autorom knjige koju su čitali.

 

Naša ekipa, koja je u zadnji tren ostala bez svog vođe – Melani Kuharski – udružila je svoje snage, pa su preostala dva člana – Marko Dokmanović i Jan Tasić – kao najmalobrojnija ekipa nastavili natjecanje u kojem su točno odgovorili na više od polovicu pitanja i zauzeli deseto mjesto u ukupnom poretku. Iako su se nadali boljem plasmanu, natjecatelji su rekli da im se knjiga svidjela pa nisu sasvim nezadovoljni.

Dok su rezultati još bili neizvjesni i odvijalo se prebrojavanje bodova, natjecatelji su se opustili uz ležeran razgovor s autorom Mladenom Kopjarom. Saznali su koliko se autobiografskih detalja i na koji način pronašlo u njegovim knjiga, koja mu je najnovija knjiga te kakav je život jednog autora koji se trudi živjeti od svojih djela. Čitav susret zaokružen je autorovim čitanjem ulomaka iz nekoliko različitih knjiga kako bi se smanjila napetost u iščekivanju rezultata.

U našoj knjižnici osim „Čokoladnih godina“ može se na omladinskom odjelu pronaći i knjiga „Ljubav, padobranci i izvanzemaljci“ za one koji bi htjeli vidjeti zašto knjige ovog autora vrijedi čitati čak i kad ne pobijediš na natjecanju.

Knjižničarka Branimira Brezovec

 [više]

Sudjelovali smo u manifestaciji Noć knjige

Autor: Danica Popilovski Topalović, 23. 4. 2021. 12:01

22. i 23. 4. 2021. godine učenici razredne nastave obilježili su Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan planeta Zemlje sudjelujući u eko čitaonici i pričaonici Krpenka, Staklenko i Plastik Fantastik autorice Zdenke Brebrić u organizaciji knjižničarke škole. Što se događa s odbačenim predmetima i kakva im je sudbina učenici su saznali iz zanimljivih priča koje im je online pročitala sama autorica.

Kako su zamislili likove i kako izgledaju Krpenka, Staklenko i Plastik Fantastik u novom ruhu učenici će pokazati u likovnoj radionici sa svojim učiteljicama nakon koje će u školskoj knjižnici biti postavljena izložba najboljih radova.

 Knjižničarka Branimira Brezovec u knjižnici je postavila i pano s preporukama za čitanje knjiga koje liječe koji je u digitalnom obliku postavljen i na web stranici školske knjižnice. 

Nadamo se da će u ovoj godini čitanja svatko pronaći neku knjigu za sebe koja će ga izliječiti od neznanja, dosade, nedostatka smijeha, usamljenosti, straha ili tuge.

 [više]

Uključite se i sudjelujte u manifestaciji Noć knjige 2021.

Autor: Danica Popilovski Topalović, 21. 4. 2021. 09:48

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održava se deseta Noć knjige. Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja je Ljekovita moć knjige, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška. 

U programu jubilarne Noći knjige s više od 1100 različitih događanja sudjeluju knjižare, antikvarijati, knjižnice, osnovne i srednje škole, vrtići, kazališta, kulturno-informativni centri, ilustratori, pisci, prevoditelji i drugi kreativci i ustanove „prijatelji knjige“ iz 223 grada i mjesta diljem Hrvatske. 

Programi će se odvijati online i uživo.

Uz to što u našem gradu možete pogledati izložbe u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ možete i sudjelovati na brojnim virtualnim kvizovima, promocijama knjiga, čitanju priča, susretima s piscima, pogledati preporuke za čitanje… Aktivnosti i programi namijenjeni su svim dobnim skupinama pa svatko može pronaći nešto za sebe.

Potražite programe i akcije na poveznici:

http://nocknjige.hr/index.php

 [više]

Održali smo županijsku razinu natjecanja „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Danica Popilovski Topalović, 4. 3. 2021. 12:38

Nakon pročitane čak četiri knjige i pobjede na školskoj razini natjecanja, Nina, Iva i Valentina sudjelovale su u ponedjeljak 1. ožujka 2021. na županijskoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“.

Natjecanje smo proveli ONLINE u našoj školskoj knjižnici pod budnim okom knjižničarki škole.

  

Nakon objave rezultata razveselili smo se viješću da su djevojke osvojile 3. mjesto.

Čestitamo natjecateljicama i njihovoj mentorici Mateji na trudu, zalaganju i osvojenom mjestu.

 [više]

Sudjelovali smo u akcija darivanja slikovnica u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!"

Autor: Danica Popilovski Topalović, 12. 2. 2021. 12:14

Uz Međunarodni dan darivanja knjigom, pod geslom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj", uključili smo se u akciju Narodne knjižnice „Petar Preradović“ i prikupili slikovnice koje će se darovati djeci u Općoj bolnici Bjelovar, pedijatrijskim čekaonicama i potrebitim obiteljima.

Nadamo da smo ovim malim prilogom pridonijeli akciji i da ćemo, djeci kojoj je to potrebno, knjigom uljepšati dan.

 [više]

Natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Danica Popilovski Topalović, 17. 12. 2020. 12:45

Danas, 17. 12. 2020. godine proveli smo ONLINE školsku razinu natjecanja „Čitanjem do zvijezda“. Na natjecanju je sudjelovalo 16 natjecatelja. Iako prvi puta ONLINE, svi natjecatelji su se odlično snašli i u predviđenom vremenu riješili ispit. Čestitamo svima na tome.

Pobjednice ovogodišnjeg natjecanja su:

1. mjesto: Nina Vicić, 8. a razred (mentorica Mateja Ištok);

2. mjesto: Valentina Đurin, 7. a razred (mentorica Jasna Kalem);

3. mjesto: Iva Lijović, 6. c razred (mentorica Mateja Ištok).

Čestitamo pobjednicama i želimo im sreću na daljnjim razinama natjecanja. yes

 [više]

Virtualni književni susret s Melitom Rundek

Autor: Danica Popilovski Topalović, 4. 12. 2020. 10:32

Druženje s književnicom Melitom Rundek oduševilo je učenike 8. a  i 8. c razreda naše škole. Virtualno je druženje 3. prosinca 2020. organizirao Dječji odjel Narodne knjižnice Petra Preradovića u Bjelovaru u suradnji sa školskom knjižničarkom Danicom Popilovski Topalović i učiteljicama Hrvatskoga jezika, Sanjom Sabljak i Matejom Ištok.

          Poznata nas je književnica virtualno ugostila u svome domu te je priznala kako joj je ovo prvi književni susret koji se odvija u njezinu privatnom prostoru. S učenicima je razgovarala o trenutačnoj situaciji u svijetu te borbi s pandemijom. Zaključivši kako su učenici puno više vremena provodili uz računala, pobliže ih je upoznala sa svojim romanom „Haj, ja sam online!”.

            Gospođa Rundek ovu će, prema njezinim riječima katastrofalnu godinu, pamtiti ipak po lijepom događaju. Naime, književnica je za svoj najnoviji roman za djecu i mlade, Moj tata Plavac, dobila nagradu Mato Lovrak. Nagrađivana zagrebačka spisateljica u svojem novom romanu govori o problemima o kojima svakodnevno čitamo u rubrikama crne kronike. Roman je inspiriran istinitim događajima i na vrlo surov način prikazuje kako se društvo drugačije odnosi prema djeci različitih imovinskih stanja. Književnica je s učenicima podijelila važnu poruku koja se nalazi u romanu: „Ljude ne treba gledati kroz novac.”

Mateja Ištok, mag.educ.philol.croat.

 [više]

Vjekoslava Huljić – djevojčica koja je postala književnicom

Autor: Danica Popilovski Topalović, 16. 11. 2020. 10:32

U petak, 13. studenog 2020. godine, povodom Mjeseca hrvatske knjige održan je online književni susret s poznatom književnicom i autoricom tekstova mnogih hitova naše estrade  Vjekoslavom Huljić.

            Susret je održan u knjižnici naše škole. Učenici 8.a razreda imali su priliku, zajedno sa svojom nastavnicom Hrvatskog jezika Matejom Ištok i knjižničarkom Danicom Popilovski Topalović pobliže upoznati nagrađivanu književnicu.

            Gospođa Vjekoslava nas je na početku susreta pobliže upoznala sa svojim radom. Kratkim pregledom svojih djela („Čampro”, „Maksove šumotvorine”, „Moja baka ima dečka”, „Moji misle da lažem”...) dala nam je odličan uvid u svoje stvaralaštvo te nas potaknula na čitanje.

            Predstavila je svoj roman „Moj Titanic ne tone“ za koji je u svibnju ove godine dobila nagradu „Anto Gardaš”. Djelo govori o djevojčici koja upoznaje neobičnu prijateljicu iz Sirije, izbjeglicu koja ne poznaje hrvatski jezik i kulturu. Književnica se u tom djelu dotakla aktualnih i čestih problema današnjice: iseljavanja mladih obitelji u druge zemlje. Otkrila je dosta detalja, ali rasplet ovog romana, koji je imala prilike prvi put predstaviti čitateljima, nije otkrila. Nakon čitanja ulomka iz romana, autorica je odgovorila na postavljena pitanja te je izrazila želju za dolaskom u Bjelovar. Na pitanje, voli li više pisati romane ili pjesme, nije dala konkretan odgovor. Naime, smatra da kada radi jedno odmara od drugoga, a jedno bez drugog ne ide.      

            Za kraj nam je ostavila važnu i upečatljivu poruku, koju je kako kaže, opisala u pjesmi „Srce za vodiča“. Rekla je kako je u životu važno slijediti srce i da uvijek nastojimo ići za svojim snovima. Pozdravili smo je velikim pljeskom.

Autorice: Nina Vicić, 8.a i Mateja Ištok, mag.educ.philol.croat.

 [više]

Nina Vicić, pobjednica škole na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Autor: Danica Popilovski Topalović, 13. 11. 2020. 14:18

Na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Istraživači planeta Z“ sudjelovali su brojni učenici naše škole. Slučajnim odabirom kao pobjednica naše škole izvučena je Nina Vicić, učenica 8. a razreda.

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja zbog epidemiološke je situacije snimljena ranije bez publike u prostoru Odjela za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Snimku izvlačenja dobitnika nagrada s popratnim programom koja je objavljena u petak 13. 11. u 12 sati na stranici kviza i YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba možete pogledati na: https://youtu.be/clA7L8Z4NkE.

Među 20 izvučenih dobitnika na završnoj svečanosti  je i naša Nina te će joj poštom na školu stići ilustrirana knjiga s temom zaštite okoliša i prigodni tematski dar.

Čestitke Nini i svim ostalim sudionicima kviza.yes

 

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE: književni susret s Nadom Mihaljević

Autor: Danica Popilovski Topalović, 19. 10. 2020. 11:40

U petak 16. listopada 2020. godine učenici 8. a razreda iz školske su knjižnice sudjelovali na online književnom susretu s književnicom Nadom Mihaljević koja nam je predstavila roman „Putovanje u mjestu“ za koji je osvojila nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji književni tekst za mlade.

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danica Popilovski Topalović, 7. 10. 2020. 09:24

Sudjeluj na novom  čitalačkom putovanju u 12. sezoni Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanju u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" za osnovne škole.

Više o natjecanju pogledaj u dokumentu u prilogu

 

 [više]

Sudjeluj u online kvizu!

Autor: Danica Popilovski Topalović, 21. 9. 2020. 13:39

Uključi se i sudjeluj u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. 

Kviz riješi online na računalu, tabletu ili pametnom telefonu

od 14. rujna do 23. listopada 2020. na stranici: https://www.mhk.hr/kviz/

Ne zaboravi napisati naziv škole: I. osnovna škola Bjelovar - knjižnica

Upute za rješavanje kviza

Kviz nudi 15 pitanja s odgovorima s temom planeta Zemlje

Svako pitanje sadrži poveznicu u kojoj se krije točan odgovor, stoga treba otvoriti predloženu poveznicu (kliknuti na riječ ili skupinu riječi koje su istaknute plavom bojom), proučiti je i nakon toga odgovoriti na pitanje.

Sve ostale upute ćeš vidjeti čim pokreneš kviz.

Sretno! wink

 [više]

SUDJELOVALI SMO U IZAZOVU „NAĐI KNJIGU“

Autor: Danica Popilovski Topalović, 6. 3. 2020. 09:34

U petak 28. 2. 2020. ekipa Smajlići I. osnovne škole Bjelovar sudjelovala je u izazovu „Nađi knjigu“ u organizaciji Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović.
U izazovu snalaženja u knjižnici i poznavanju osnovnih sastavnica knjižničarske i informacijske pismenosti, natjecali su se učenici petih razreda svih bjelovarskih osnovnih škola.

Članovi ekipe Smajlići: Ameli, Tomislav i Karolina, osim što su se dobro zabavili rješavajući zanimljive zadatke, osvojili su 2. mjesto! Čestitke natjecateljima!

 [više]

Sudjelovali smo na natjecanju "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Danica Popilovski Topalović, 6. 3. 2020. 09:14

Nakon pročitanih više od 1000 stranica knjiga na ovogodišnju temu „IZMEĐU STVARNOSTI I FANTAZIJE“ i pobjede na školskoj razini natjecanja, Natalija, Lucija i Valentina sudjelovale su na županijskoj razini natjecanja 5. 3. 2020. godine u Osnovnoj školi Ivana Viteza Trnskog u Novoj Rači.

Nakon pisanja testa za natjecatelje je bila organizirana radionica u Područnoj knjižnici Nova Rača na kojoj su se zabavili i naučili nešto novo, ali i s nestrpljenjem očekivali rezultate.

Na županijskoj razini natjecanja ekipa naše škole osvojila je treće mjesto! Čestitke našim natjecateljicama!

 [više]

Prvašići postali članovi školske knjižnice

Autor: Danica Popilovski Topalović, 19. 12. 2019. 09:57

Lutkari naše škole, učenici I. a razreda uvježbali su sa učiteljicom Nevenkom Hrga nekoliko lutkarskih igara i u srijedu 18. 12. izveli su u školskoj knjižnici svoju prvu predstavu - lutkarski kolaž za sve prvašiće i tako nas uveli svijet bajki i priča! Zaradili su veliki pljesak svojih prijatelja!

Nakon predstave razgovaralo se o pjesmama i pričama koje imamo u knjižnici, koja je razlika knjižare i knjižnice, kako posuditi i vratiti knjigu. Saznali su i što se u knjižnici smije, a što ne smije raditi i izradili svoj pravilnik.

 

Na kraju su svi dobili svoje članske iskaznice i posudili su svoju prvu slikovnicu.

Nadamo se da će uživati u čitanju i brojnim aktivnostima koje nudi školska knjižnica.

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: Danica Popilovski Topalović, 4. 11. 2019. 10:30

Pozivamo te da se prijaviš i sudjeluješ u novoj, 11. sezoni Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je "Između stvarnosti i fantazije".

Knjige koje je potrebno pročitati:

1. Harry Potter i kamen mudraca, J. K. Rowling (Algoritam)

2. Nikadgrad : Kušnje Morrigan Crow, Jessica Townsend (Znanje)

3. Zmaj ispod Staroga grada, Krunoslav Mikulan (Naklada Ljevak)

Prijavi se za sudjelovanje kod školske knjižničarke najkasnije do 20. 11. 2019. godine.

Školska razina natjecanja održat će se 15. siječnja 2020. godine

 [više]

IZABRALI SMO NAJBOLJE U ČITANJU NAGLAS!

Autor: Danica Popilovski Topalović, 25. 10. 2019. 08:37

23. 10. 2019. godine održali smo u knjižnici škole natjecanje u čitanju naglas na kojem je sudjelovalo 37 učenika naše škole.

Natjecatelji su trebali u samo pet minuta na što kreativniji način predstaviti knjigu koja ih je oduševila, pročitati najzanimljiviji ulomak i ostale sudionike potaknuti na čitanje baš te knjige.

Povjerenstvo učitelja i stručnih suradnika u sastavu Mirjana Ištef, Nevenka Hrga, Sanja Sabljak, Zdenka Brebrić i Danica Popilovski Topalović imalo je težak zadatak da po propozicijama natjecanja ocijeni sve nastupe. Bodovala se kreativnost, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta te sveukupni dojam.

Nakon uživanja u nastupima učenika koji su svojim vršnjacima predstavili mnoge zanimljive naslove, povjerenstvo je za sljedeću razinu natjecanja izabralo:

U I. kategoriji za učenike 3. – 5. razreda između 22 natjecatelja 1. mjesto osvojio je učenik 3. razreda Mihael Savić (mentorica Tatjana Adžam) dok je 2. mjesto osvojila učenica 5. razreda Ameli Vukobrat Košćak (mentorica Sanja Sabljak).

U drugoj kategoriji za učenike 6. – 8. razreda natjecalo se 13 učenika. 1. mjesto osvojio je učenik 8. razreda Srđan Dožudić (mentorica Mirjana Ištef), a 2. mjesto učenica 6. razreda Valentina Đurin (mentorica Antonija Tomić).

Čestitke svim učenicima i mentorima, a predstavnicima Škole želimo puno sreće na Gradskoj razini natjecanja!

 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2019.

Autor: Danica Popilovski Topalović, 19. 9. 2019. 13:25

 

 [više]

U društvu s književnicom Julijanom Matanović

Autor: Danica Popilovski Topalović, 30. 4. 2019. 09:17

U ponedjeljak 29. 4. 2019. godine ugostili smo u našoj školskoj knjižnici književnicu Julijanu Matanović.

Nakon velikog pljeska dobrodošlice, knjižničarka je zahvalila i gospođi Vanji Pleše iz Nakladničke kuće Mozaik knjiga koja nam je omogućila ovo druženje, za neke učenike i prvi susret uživo s piscem.

Na početku susreta učenice Ana Abramović i Ema Herak izvele su Canon Johanna Pachelbela.

Nakon ove prekrasne skladbe, knjižničarka je zamolila učenicu Ninu Vicić da pročita nekoliko crtica iz biografije koja je objavljena na blogu književnice, a zatim je prepustila riječ učiteljici Sanji Sabljak da pokuša saznati još neke zanimljivosti iz života i rada književnice.

Kroz razgovor smo saznali kako je provela djetinjstvo, zašto se počela baviti pisanjem, kako su nastajale knjige za djecu, koliko čita, koje su joj najdraže knjige te kakav je život u Osijeku i Zagrebu.

U ugodnom druženju vrijeme je proletjelo brzo. Rafael Pranjić je u ime svih učenika zahvalio gospođi Julijani na gostovanju i uručio joj cvijeće, a književnica je još potpisala knjige svojim vjernim čitateljima.

Pozdravili smo književnicu zadovoljni što smo imali priliku učenicima u prostoru škole omogućiti susret s ovako poznatom autoricom. Nadamo se da će i ova aktivnost još više potaknuti interes za knjigom i da ćemo književnicu sresti ponovo.

 [više]

Lutkarska predstava u školskoj knjižnici

Autor: Danica Popilovski Topalović, 17. 4. 2019. 10:24

Lutkari naše škole i njihova voditeljica, učiteljica Nevenka Hrga, pripremili su modernu bajku Kozlić i sedam vukova i u školskoj knjižnici izveli lutkarsko-scensku igru za učenike prvih razreda.

Hvala im što su nas ovom predstavom razveselili i nasmijali pred blagdane.

 [više]

Književni susret u školskoj knjižnici

Autor: Danica Popilovski Topalović, 16. 4. 2019. 13:41

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju