preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Svečana podjela svjedodžbi učenicima 8. razreda i dodjela nagrade Zlatno pero

Autor: Martina Supančić, 2. 7. 2021.

U srijedu, 30. lipnja 2021. u našoj su školi održane dvije važne svečanosti. Učenici 8. razreda primili su završne svjedodžbe i prigodnim su se programom oprostili od osnovne škole, a u poslijepodnevnim je satima upriličena svečanost dodjele nagrade Zlatno pero najboljem učeniku generacije.

 

  Dopodnevnu svečanu podjelu svjedodžbu osmašima  osmislile su učiteljice Hrvatskog jezika, Sanja Sabljak i Mateja Ištok. Program je vodila predsjednica Vijeća učenika Nina Vicić.

U izrazito toploj atmosferi razrednice 8. razreda Helena Gustović Ljubić, Valentina Cepanec, Sanja Sabljak i Sanela Derges fotografijama i riječju podsjetile su nazočne  na najvažnije razredne aktivnosti u protekle četiri godine, a potom su proglašeni rezultati izbora najboljih učitelja i učenika. Svaki je razredni odjel odabrao svoje najdraže učitelje u kategorijama: učitelj koji najbolje objašnjava, učitelj koji nas najbolje razumije, učitelj koji najpravednije ocjenjuje, učitelj koji ima najviše smisla za humor i učitelj kojeg ćemo pamtiti cijeli život. Predsjednici razreda odabranim su učiteljima uručili priznanja i skromne poklone.

 

Potom su predmetni učitelji proglasili najbolje učenike pojedinih nastavnih predmeta, a u njihovim se obrazloženjima moglo čuti kako najviše cijene učenike koji vrijedno radne, samozatajni su, pristojni i uvijek spremni pomoći drugima. Najviše je priznanja učitelja dobila učenica 8. a Paola Dukić.

U ime svih učenika dirljivim se govorom svim djelatnicima škole zahvalila Nina Vicić, a ravnateljica škole Martina Supančić pohvalila je sve učenike koji su, strpljivo podnoseći sva ograničenja koja nam je donijela pandemija, uspjeli ostvariti svoj maksimum. Posebnu je nagradu uručila Paoli Dukić, Nini Vicić i Petri Aušperger, koje su tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja imale prosjek ocjena 5,0. Uz želju za uspjehom u daljnjem školovanju, ravnateljica je pozvala učenike da i dalje budu vrijedni, uporni i pošteni, a uz lijepe uspomene na osnovnu školu, poželjela im je da ponesu i one vrijednosti koje su im djelatnici I. osnovne škole Bjelovar uporno prenosili: ljubav prema učenju, znanju i stjecanju novih iskustava, empatiju, poštenje, radišnost i težnju ka ispunjenju svih svojih potencijala. 

Na svečanosti dodjele nagrade Zlatno pero najboljem učeniku generacije okupili su se, uz djelatnike škole, kandidati svih 8. razreda za nagradu Zlatno pero, članovi njihovih obitelji, kolege i prijatelji. Kako je prošle godine zbog pandemijskih uvjeta rada dodjela nagrade Zlatno pero bila onemogućena, na ovogodišnjem su se programu našli i prošlogodišnji i ovogodišnji kandidati.

            Svečanost je izvrsno vodila učenica 6. d Lara Smrček, a priredile su ju učiteljice Hrvatskog jezika Mirjana Ištef, Sanela Derges i Jasna Kalem. Ravnateljica Martina Supančić upoznala je nazočne s 50 godina dugom tradicijom i svrhom dodjele nagrade Zlatno pero, koja je: pohvaliti izvrsnost, istaknuti vrijednosti koje se učenicima svakodnevno usađuju i njeguju: ljubav i želju za znanjem, radišnost, poštenje, iskreno poštovanje i brigu za bližnje te svestranost u cilju otkrivanja vlastitih talenata i samoostvarenja. Kazala je i kako ova nagrada ne služi samo prvonagrađenome kao čast i zadovoljstvo, već i svim drugim učenicima kao jasna slika onoga što je prava vrijednost, onoga što je dobro i onoga na što se mogu ugledati i čemu trebaju stremiti.

            Publika je kandidate za ovu vrijednu nagradu upoznala putem prezentacija i video uradaka, koje su priredili učenici i njihovi razrednici, a uredila ih je učiteljica Informatike Natalija Blažeka-Mitrović.

Među kandidatima u školskoj godini 2019./2020. na pozornici su predstavljeni učenici:

Anamarija Kadoić, Rafael Pranjić i Julia Šarić iz 8. a - razrednik im je bio Jonatan Car;

Ana Abramović, Lucija Barišić, Fran Čanić, Srđan Dožudić i Dorian Hrgić iz 8. b razrednice  Mirjane Ištef;

Domagoj Derifaj, Luka Pavičić i Nika Rumenjak iz 8. c razrednice Kristine Prašnički;

Natalija Čović i Lucija Rosandić iz 8. d razrednice Tatjane Kos;

Karla Sabolović, Marta Valentić, Sara Roher te Sara Zgorelec iz 8. Ciglena, razrednika Maria Savića.

Za svoj trud i uzorno ponašanje navedeni su učenici zaslužili priznanja i vrijedne knjige kao nagradu. 

U ime Učiteljskog vijeća I. osnovne škole Bjelovar nagradu Zlatno pero u školskoj godini 2019./2020. Juliji Šarić uručila je ravnateljica škole.

Osim što je odlična učenica, Julia je i uspješna sportašica. U toplom i srdačnom govoru, zahvalila je svojim učiteljima i roditeljima, a otkrila je i neke svoje planove za budućnost.

Vrhunac svečanosti bližio se nastavkom  ceremonije dodjele Zlatnog pera za ovu, 2020./2021. školsku godinu.

Nominirani učenici za nagradu Zlatno pero u šk. god. 2020./2021. bili su: 

Sara Gičev, Nina Vicić i Paula Dukić iz 8. a - razrednice Helene Gustović Ljubić;

Petra Aušperger, Borna Ćurić, Leon Klemše i Laura Vlainić iz 8. b - razrednice Valentine Cepanec;

Naomi Marušić iz 8. c – razrednice Sanje Sabljak;

Lana Lalić, Dominik Dolanjski, Nina Bartolić i Leon Tominac iz 8. r. PŠ Ciglena – razrednice Sanele Derges. 

Svi navedeni učenici za svoj su trud i uzorno ponašanje zaslužili priznanje i vrijedne knjige kao nagradu, a Zlatno je pero primila Petra Aušperger, učenica 8. b razreda. Petra je svih osam godina svoga školovanja ostvarila odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta, svestrana je i aktivna u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima koje uključuju ples, sviranje, pjevanje i glumu, a ističe se i kao vrsna i srčana sportašica. Ističe se i volontiranjem u brojnim udrugama za dijabetičare, a kako je istakla u svome obraćanju, ovaj joj je uspjeh posebno značajan jer njime želi pokazati da i djeca koja žive s kroničnim bolestima mogu ostvarivati maksimalne rezultate.

Svim učenicima 8. razreda želimo svako dobro u budućnosti, a svim djelatnicima koji su sudjelovali u realizaciji ovih, svima značajnih, programa od srca čestitamo i zahvaljujemo!  

Tekst: učiteljica Jasna Kalem

Fotografije: učitelj Jonatan Car
Korisni linkovi

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju