preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Rezultati natjecanja i smotri školske godine 2020./2021. Prvi u Prvoj

Autor: Martina Supančić, 12. 5. 2021.

 Unatoč školskoj godini koju je obilježila Covid kriza, promjena u organizacije dnevnog školskog ritma, izmjena različitih oblika polaženja nastave, naši su učenici, uz motiviranje i rad svojih učitelja- mentora, postigli iznimne rezultate na natjecanjima i smotrama ove nastavne i školske godine. 

U našoj školi, ove školske godine, ukupno je provedeno 15 različitih natjecanja i smotri. Samo na školskoj razini, prva četiri mjesta osvojilo je čak 89 učenika. Od tog je broja dio učenika sudjelovalo na više različitih natjecanja.

Na županijskoj razini predstavljalo nas je 32 učenika s osvojenih 5 prvih mjesta iz: Geografije, Matematike, Informatike, Robotike, a za smotru LIDRANO čak tri učenika. Prva mjesta na županijskoj razini natjecanja osvojili su Iva Lijović i Nina Vicić, mentor Jonatan Car, Matija Lončarević, mentorica Marijanka Kapac, Matija Lončarević i Vinko Ravenščak, mentor Goran Jarčov te Nino Novaković, Petar Okrugić i Nina Vicić, menorice Sanja Sabljak i Mateja Ištok.

Od navedenih, dvoje je učenika pozvano na državnu razinu susreta: Nina Vicić sa svojom mentoricom, učiteljicom Matejom Ištok za smotru LIDRANO i Vinko Ravenščak sa svojim mentorom Goranom Jarčovom, za područje Tehnička kultura 63. NMT 2021./Robotika.

 

Pored navedene razine državnih susreta s izuzetnim ponosom spominjemo međunarodnu prestižnu Europsku eTwinning nagradu 2021. koju su dobili učenici iz naše PŠO Ciglena i njihova mentorica, učiteljica Danica Barišić: Nina Bartolić, Dominik Dolanjski, Ivona Kraljić, Lana Lalić, Mateo Pešić i Patricija Pintarić. Među 870 projekata prijavljenih ukupno je odabrano 13 projekta, a navedeni učenici i njihova mentorica su autori i realizatori pobjedničkog projekta "Animal Friends in an Animal-Friendly World" u kategoriji 7-11 godina u kojem je sudjelovalo ukupno 13 škola iz Hrvatske, Grčke, Turske, Ukrajine, Italije i Rumunjske.

foto: Bjelovarac.hr

I na kraju ovogodišnje nominacije za nagradu Zlatno pero najboljem učeniku, odnosno učenici generacije bile su dokaz koliko naši učenici, njihovi roditelji i učitelji kao poticatelji ulažu truda, volje i želje u brojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, projekte i društveni angažman. Naši najbolji ove godine jesu: Dominik Dolanjski, Lana Lalić, Leon Tominac, Nina Bartolić, Borna Ćurić, Laura Vlainić, Leon Klemše, Petra Aušperger, Naomi Marušić, Nina Vicić, Paula Dukić i Sara Gičev.

A ovogodišnja dobitnica nagrade Zlatno pero koja se, uz ostalo, ističe kao vrsna sportašica i aktivno angažirana u široj društvenoj zajednici u okviru brojnih udruga za promicanje svijesti o bolesti dijabetesa i uspješnog nošenja s njom, za najboljeg/u učenka/cu generacije 2020./2021. proglašena je učenica Petra Aušperger.

 

Evo nekoliko izjava nekih naših prvaka koje rijetko koga mogu ostaviti ravnodušnim:

Petra Aušperger - Dobitnica nagrade Zlatno pero

Sretna sam što sam ja dobitnica nagrade Zlatno pero. Zahvalila bih svim učiteljima i učiteljicama koje su sudjelovale u mom obrazovanju i bili mi podrška. Posebno bih istaknula prof. Sanju Sabljak i prof. Matiju Novoseleca koji su me vodili na razna natjecanja. Također bih se zahvalila bivšoj razrednici Martini Supančić koja me je motivirala i davala mi podršku u dobrim i lošim trenutcima. Za sve moje uspjehe u školovanju motivirao me moj dijabetes s kojim sam željela pokazati drugim osobama s nekom bolešću da se sve može ostvariti usprkos bolesti uz puno truda, rada i volje.

 

Vinko Ravenščak – Državno natjecanje

Mnogi nastavnici su me naveli svojim predavanjima da mijenjam stavove i počinjem drugačije razmišljati i o svojim interesima i možda o svojoj budućnosti. Svaki nastavnik unosi sebe u predmet i zbog toga ga čini svojim, nekako posebnim. Zbog toga volim školu i sve nastavnike koji nas uče, radi te raznolikosti predstavljanja predmeta kojega predaju i koji ostavljaju 
u nama neizbrisive tragove koje slijedimo i ne osjećajući – da ih slijedimo!

 

Nina Vicić – Državno natjecanje

Malo je reći da sam bila sretna. Taj uspjeh, odlazak na Državni Lidrano je nešto o čemu sam sanjala, nešto za što sam radila i trudila se. Stvarno mi puno znači. Najprije, hvala dugujem svojoj obitelji. Oni su uvijek bili uz mene i na svakom koraku bili su najveća podrška, u svemu. Htjela bih se zahvaliti svim učiteljima i učiteljicama koji su bili dio mog putovanja kroz osnovnu školu, posebno mojoj razrednici, učiteljici Heleni Gustović Ljubić, mojoj mentorici, Mateji Ištok i učiteljici Željki Šunjić, učiteljici Kristini Prašnički. To su četiri učiteljice koje su ostavile najdublje tragove u mom životu. Hvala ide učiteljima: Danici Barišić, Jeli Galunić, Tomislavu Potaku, Jonatanu Caru i svakom tko je svoje vrijeme uložio u mene kako bih dodatno učila i kako bih zajedničkim radom postigli uspjeh na natjecanjima. Hvala pedagoginji Zdenki, na svemu. Hvala mojim prijateljima, mom 8.a. i svima onima koje nisam tu nabrojala. HVALA! Hvala svima koji su mi na bilo koji način uljepšali ovih osam godina školovanja.

 

Dominik Dolanjski –Međunarodna nagrada

Kada smo dobili nagradu bili smo sretni i pomalo iznenađeni. BIli smo uzbuđeni kada je ta vijest izašla u novinama i kada smo čuli da će u našu područnu školu doći televizija.

 

Ivona Kraljić - Međunarodna nagrada

Jako mi je drago što je naš projekt izabran kao najbolji jer smo se trudili svi da bude što bolje. Žao nam je što ove godine odlazimo jer bi i dalje htjeli nastaviti s našim projektima s učiteljicom.

 

U ime stručnih suradnica, svih učitelja i ravnateljice, iskrene čestitke vrijednim učenicima i njihovim mentorima. Ponosni smo na vas!  

 

autorica teksta: mr. Zdenka Brebrić
Korisni linkovi

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju