preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Uspješan završetak međunarodnog projekta „Let's Save the Earth“

Autor: Martina Supančić, 16. 3. 2021.

Učenici 6.d razreda: Petra M. i Ante R.; 7.c razreda Klara B., Erik B., Ivan B. i Eva H. te 8.c razreda Karla V., Naomi M., Iva F. i Matea S. od listopada 2020. godine sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu Let's Save the Earth. Početkom ožujka 2021. uspješno su završene sve planirane projektne aktivnosti, a učenici su primili svoje certifikate o sudjelovanju kao i zahvale voditelja projekta za uložen trud.

O važnosti očuvanja okoliša i zdravog načina života naučili smo mnogo, ali pritom smo se i zabavili koristeći mnoge nove web 2.0 web alate, aktivno koristeći engleski jezik u govoru i pismu, te upoznajući vršnjake iz Portugala, Španjolske, Italije, Poljske, Hrvatske i Turske.

Tijekom projekta puno smo govorili o važnosti kretanja i boravka na svježem zraku i uključili se u globalni pokret pod nazivom Outdoor Classroom Day koji se održava u cijelome svijetu i potiče učenje i provođenje aktivnosti na otvorenome. Time je naša škola postala prva škola u Bjelovaru koja sudjeluje u tim aktivnostima.

Učenici i učiteljice Maja Puc i Petra Turković sudjelovali su na čak 5 međunarodnih webinara s različitim ekološkim temama, kreirali zajedničku eko priču, kalendar, igre, te započeli s razvijanjem i implementacijom novih ideja i saznanja o važnosti očuvanja okoliša i zdravlja u našoj školi.

Sudjelovanje u ovom projektu bilo je zamišljeno i kao uvod i priprema za provođenje Erasmus + KA1 projekta u našoj školi pod nazivom: Our Rule – Healthier and Greener School, tijekom kojeg će se naša škola okrenuti prirodi sadnjom školskog vrta, izradom senzomotoričkih staza i učionica na otvorenome, postavljanjem kućica i hranilica za ptice, recikliranjem prirodnih materijala, radionicama o zdravoj prehrani i zdravim obrocima, izradom videa, igrokaza i priča na temu ekologije i mnogim drugim aktivnostima.

Zahvaljujemo učenicima na sudjelovanju i veselimo se primjeni naučenog.

učiteljice Maja Puc i Petra Turković
Korisni linkovi

 

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 

 


 

 

 

eTwinning

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
I. osnovna škola Bjelovar / Željka Sabola br.14, HR-43000 Bjelovar / os-prva-bj.skole.hr / prva.bj@os-prva-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju