« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović, s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Njegovo obilježavanje veže se uz Svjetski dan hrane 16. listopada, a tim se povodom u našoj školi cijeli tjedan provode zanimljive i vrlo korisne aktivnosti.
Nakon razgovora o važnosti doručka i važnosti konzumiranja namirnica kojima tijelu osiguravamo dovoljno energije za zdrav početak dana, učenici 7.b razreda počastili su se zdravim doručkom: tortiljom punjenom svježim sirom i vrhnjem, purećom šunkom, zelenom salatom i cherry rajčicom. Nakon tortilje, zagrijali smo se čajem s medom i limunom.
Svi učenici sedmih razreda ispunili su anketu kojom smo ispitivali njihove prehrambene navike te voćne i povrtne favorite. Najdraža voćka naših sedmaša je jabuka, a najdraže povrće je mrkva.
O važnosti zdravog doručka napravili smo plakat koji već krasi ulaz blagovaonice kako bi ga što veći broj učenika uočio i inspirirao se za zdrav početak svakog dana.